Departament de la Presidència > INEFC > Observatori Català de l'Esport
Hàbits esportius
Es recull aquí tota informació referida als comportaments (índex de pràctica, freqüència, tipus d'activitats practicades, hàbits de consum...) i les opinions de la població a l'entorn de l'esport tant si es tracta de persones que practiquen com no. És, per tant, una apartat dedicat a la demanda esportiva.
Inici > L'Observatori
Documents de referència
- Pràctica de competició
- Activitats d'estiu 2208. Associacions Juvenils d'Educació en el Lleure. Secretaria de Joventut. Departament d'Acció Social i Ciutadania. Generalitat de Catalunya.
- Armegol, C., Rexach, J & Tamarit, M. (1996). La situación de la enseñanza de la Educación Física en las Enseñanzas Medias. Catálogo de investigaciones. Centro de investigaciones y docencias económicas.
- Chavarria, X. (1998). Situació de l’educació física en el sistema educatiu. Ponències del Congrés de l'educació física i l'esport en edat escolar a la ciutat de Barcelona. Barcelona: Ajuntament de Barcelona.
- Chepyator-Thomson J. & Hsu S.(2013) Global Perspectives on Physical Education and After-School Sport Programs . University Press of America. Devís, J. Coord. (2001). La educación física, el deporte y la salud en el siglo XXI. Alicante: Editorial Marfil.
- Dosel J. & D&iaz I. (2012).Trastornos de alimentaci&on en deportistas de alto rendimiento.. Madrid: Ministerio de Educaci&on, Cultura y Deporte, Consejo Superior de Deportes.
- European Physical Education Association
- Federació Internacional d’Educació Física. Delegació a Catalunya
- Fraile, A. Coord. (2004). Didáctica de la Educación Física. Una perspectiva crítica y transversal. Madrid: Biblioteca Nueva Universiadad.
- González, C. (2006). Qualitat de l’àrea d’educació física. El cas dels centres que imparteixen l’educació secundària obligatòria de la ciutat de Barcelona. Tesi doctoral. Barcelona: Universitat de Barcelona.
- Hardman, K. (1998). ¡Peligros de la educación física en la escuela! ¿Peligros del Deporte para Todos?. Informe final de l’ Esport per a Tothom i les reptes educatius a nivell mundial. VII Congrés Mundial Esport per a Tothom. Barcelona: Ajuntament de Barcelona.
- Hernández, J. (2000). Dossier: Educació física, esport, oci i atenció a la diversitat. Apunts. Educació Física i Esports, 60.
- Hernández, J., Hospital, V. & López C. (1998). Educación Física especial: actitud i formació dels docents a primària. Apunts, Educació Física i Esports, 51, 70-78.
- Hernández, J., Hospital, V. & López C. (1999). Educación Física especial: actitud i formació dels docents en secundària a la ciutat de Barcelona. Apunts, Educació Física i Esports, 56, 48-56.
- Institut Barcelona Esports (2008). Estudi dels hàbits esportius escolars a Barcelona. En el marc de la Taula de l'Educació Física i l'Esport de la ciutat de Barcelona.
- Just, A. (1998). Les activitats fisicoesportives en horari no lectiu als centres docents. Ponències del Congrés de l’educació física i l’esport en edat escolar. Barcelona: Ajuntament de Barcelona.
- Ríos, M. (2003). Manual de Educación Física Adaptada al alumnado con discapacidad. Barcelona: Editorial Paidotribo.
- Ríos, M., Blanco, A., Bonany, T & Carol, N. (1998). El juego y los alumnos con discapacidad. Barcelona: Editorial Paidotribo.
- Rotger, B. (1984). Los departamentos didácticos. Organización y funcionamiento. Madrid: Editorial Anaya.
- Ruiz, L. M., Graupera, J.L., Contreras, O & Nishida, T. (2004). Motivación de logro en Educación Física escolar: un estudio comparativo entre cinco países. Revista de Educación, 333, 345-361.
- Sanchez Bañuelos, F. (1986). Bases para una didáctica de la educación física y el deporte. Madrid: Gymnos.
- Sánchez-López, P. (1999). La importància de l’educació física a primària. Apunts, Educació Física i Esports, 57, 20-31.
- Santos, M & Sicilia, A. (1998) Actividades físicas extraescolares. Una propuesta alternativa. Barcelona: INDE.
- VVAA. (1998). Informe final de l’ Esport per a Tothom i les reptes educatius a nivell mundial. VII Congrés Mundial Esport per a Tothom. Barcelona: Ajuntament de Barcelona.
- VVAA. (2002) Informe educativo 2002. La calidad del sistema educativo. Madrid: Editorial Santillana.
- VVAA. (2005). Développements de l’éducation physique scolaire dans le monde. Revue Education Physique et Sport, 311, 63-71.